Totaal aantal pageviews

zondag 12 mei 2013

koffie

Ik was zojuist  zwaar in dubio: zal ik nu wel of niet een pot koffie zetten?

Koffie is 1 van de dingen die we echt moeten kopen in de winkel, ik kan het niet in de natuur vinden en in de moestuin lukt ook niet echt. Heel goedkoop is het ook niet.

San wilde eerst de oude koffie opmaken en dan over op de thee, ik vond dat er wel iets in huis moest blijven voor als we visite krijgen, dat vond hij weer onzin, maar een flink gedeelte van de voorraad moet in elk geval op anders wordt het oud en minder lekker.

Nouja, dus  toch maar koffie op het fornuis gezet, buiten lijkt het wel herfst met wind en regen en een graad of 16 overdag dus een lekker warm bakkie is niet verkeerd.

Onze koffiepot is een beetje stuk, het handvat is eraf, dus als hij kookt moet je hem heel voorzichtig met een handdoek oppakken en dan boven de gootsteen uitschenken want het morst nogal. Dit gaat altijd goed, tot vandaag:  de pot gleed uit mijn handen en alle koffie verdween in de afvoer!  Geen koffie dus!

Probleem opgelost:  geen koffie dus vandaag, nu maar naar buiten om wat munt en citroenmelisse te plukken voor een lekker pot thee :-)

3 opmerkingen:

 1. Hoi Piroska,

  Had dit al per mail verzonden, maar zag nu dat ik het per abuis naar de noreply van blogspot had gedaan. Daarom alsnog maar als reactie:

  Misschien is speltkoffie een goed alternatief? Misschien kun je dat zelf gaan verbouwen?
  http://www.speltwinkel.nl/Downloads/Voedingsmiddelen%20en%20kruideninfo/Speltkoffie.pdf

  http://www.grabbits.nl/artikel/speltkoffie-een-gezonde-koffievervanger

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ook interessant, dankje! We zijn nu inmiddels helemaal van de koffie af, en na een afkick van 5 dagen talen we er niet meer naar. Nu lekker iedere ochtend thee, heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ook interessant, dankje! We zijn nu inmiddels helemaal van de koffie af, en na een afkick van 5 dagen talen we er niet meer naar. Nu lekker iedere ochtend thee, heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen