Totaal aantal pageviews

woensdag 29 mei 2013

internet bar en boos

Internet is weer een drama hier.

We internetten met een laptop met daarin een dongle met daar weer in een draad naar een antenne die op het dak staat.  Bij slecht weer en harde wind of sneeuw werkt de antenne niet goed en bovendien zit er ergens een kabelbreukje in de draad tussen dongle en antennekabel.  Meestal schiet hij wel goed na wat frutten aan de kabel maar na mijn update van gisteren wilde ik nog iets toevoegen en hoe ik ook frutte aan de kabel, het is niet meer goed gekomen!

Ik ben nu 32 minuten bezig geweest om mijn eigen pagina te laden :-(   Hier gaan we snel iets op verzinnen.

Mijn toevoeging van gisteren  was deze:

 Er is een nieuw e-bookje uit van Michiel Bussink schrijver van o.a. "Lekker landschap" voor info,

http://www.bol.com/nl/p/eten-uit-de-natuur/9200000014074913/#product_specifications

Het betreft een ebook voor de startende wildplukker.

Binnenkort als het slecht weer is EN ik heb niet veel te doen maak ik een lijst van de boeken die ik heb over eten uit de natuur met een korte beschrijving.  Slecht weer hebben we al een paar dagen maar  ik heb nog veel te doen, dus even geduld :-)

10 opmerkingen:

 1. Ai Ai Ai.
  Ff knutselen maar weer.

  http://community.giffgaff.com/t5/giffgaff-Top-Tips/How-to-improve-your-signal-strength-when-using-dongles/td-p/3361847

  BeantwoordenVerwijderen
 2. nou pff we knutselen echt al een hele dag maar veel resultaat hebben we nog niet ..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Reacties
  1. we zijn er uit, een pinnetje van de antennekabel is in de dongle blijven hangen, antenne werkt dus nu niet. Nu met de dongle zelf, die aan een usb-verlengkabeltje zit en ik wat hoger op een potje vitminepillen heb gezet richt ik op het zuid-oosten en zowaar, ik heb 5 strepen bereik:-)) (eerder deze week precies nul)

   Nieuw kabeltje is geen optie, winkel is 30 km rijden en ik heb geen auto de komende 6 weken.. Bovendien, we doen niet aan KOPEN, we moeten het doen met wat we hebben, op die 4x4 na dan :-)

   Verwijderen
 4. Reacties
  1. Zijn jullie er al? Ja we doen hem elektrisch maar het water stoken we op hout warm..

   Verwijderen
 5. Ja we zijn er al 5 weken wij doen het op de hand, werkt wel alleen erg vermoeiend :We kunnen hier ook geen internet krijgen dus ik baal als eenstekker. Wij gaan ook een dongel proberen, misschien kun je mij je telefoonnummer sturen, dan kan ik jou vragen om info als je dat goed vindt. Casper mijn man moet ook het huis verbouwen maar weet niet hou hij met leem moet werken misschien dat jou man raad kan geven. Het is hier heerlijk alleen sterft het de moord van muggen en horzels lol groetjes Francine

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ben ik weer ik heb nog niks van je gehoord, wij kunnen hier geen internet krijgen geen kabel geen sateliet balen hoor. Zelfs een dongel zou hier niet werken .Weet je raad ?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Sorry, geen bereik hier dus bellen gaat niet lukken. Ik had dit eerder al gepost maar is blijkbaar niet doorgekomen?

  BeantwoordenVerwijderen