Totaal aantal pageviews

dinsdag 30 april 2013

bah muggen

Gisteravond was ik  bezig de aardappels in het vers geploegde veldje te zetten (het oorspronkelijke veldje is te nat gebleken door smeltwater en regens) en rond half 6 kwamen ze hoor: muggen!
En niet zo'n klein beetje, nee echt tientallen tegelijk het gonsde er gewoon van.
Vaak zeggen mensen: Hongarije? daar stikt het toch van de muggen?  Dat komt denk ik omdat de meeste mensen richting Balatonmeer gaan en ja daar zijn inderdaad altijd wel muggen, maar hier bij ons is het pas de 2e keer in 7 jaar dat er een muggenplaag is.  Alles is nog steeds behoorlijk nat achter op het land en in het bos dus het zal ook wel een tijdje doorgaan  helaas. We hebben vannacht de klamboe maar om het bed heen gedaan en die zal voorlopig wel even blijven hangen.   Vanmorgen zag ik kleine Dízel geheel beteuterd in de vensterbank liggen: hij kon door de klamboe niet bij ons in bed komen het arme ding, daar moeten we vanavond maar iets op verzinnen.

Overigens erg zielig is hij verder niet, zijn moeder vangt dagelijks mollen en muizen en daar mag hij dan nog een paar uur grommend mee spelen als ze dood zijn, dat doet hij dus ook heel stoer en gisteren had Punc een zwaluw gedood die door het huis vloog, dat was helemaal feest!

De zwaluwen vliegen nu met regelmaat door de ramen en deuren naar binnen op zoek naar nestplekjes aan de balken, niet zo slim van ze want er zitten hier 3 katten op ze te loeren, ook hebben ze de neiging om door een gesloten venster weer het huis te verlaten wat resulteert in een hersenschudding en een tijdelijk verdoofde vogel, heel makkelijk dan voor de poezen om ze te vangen, erg jammer van de mooie vogels.

Op 1 groot raam hebben we een kruis met tape gemaakt zodat ze zien dat het geen uitgang is de andere ramen was ik voorlopig maar niet zodat ze zich daar ook niet in vergissen, een heerlijke reden om geen ramen te hoeven lappen!  :-)2 opmerkingen:

  1. Jammer van de muggen maar het lijkt me heerlijk daar bij jullie!

    De lente hier snapt het nog niet helemaal, maar het begint er aardig op te lijken. Het kijkt in elk geval weer groen!

    Groetjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat duurt het lang he dit jaar! Hier was ook echt alles nog kaal op 16 april, belachelijk!

    BeantwoordenVerwijderen