Totaal aantal pageviews

donderdag 11 april 2013

Caravan

Vandaag gaan we de caravan ophalen uit de stalling.
Ik ben benieuwd hoe hij er uit ziet, ik heb hem nog niet gezien, ik weet niet eens wat voor merk het is alleen dat het onderstel goed is, de banden goed en dat hij goed rijdt. Verder is er ooit een tak op gevallen en is het ontstane gat in het dak met bitumen gerepareerd. Daar kan ik mij wel wat bij voorstellen:  een witte caravan met een grote zwarte plakker erop :-)

San gaat de kastjes er vanbinnen uit slopen, behalve de hoge kastjes (als die er tenminste zijn)  Door de kleine kasten en keuken eruit  te halen hebben we meer ruimte en minder gewicht, hierdoor kunnen we hem gebruiken om lichte grote dingen in te vervoeren als rieten stoelen en dekbedden.  In de bovenste kastjes moeten dan al mijn zaailingen gaan komen zodat die veilig staan en niet omvallen.

De bedoeling is natuurlijk dat we niet door de Duitse douane aangehouden gaan worden, wat wel al regelmatig is gebeurd en waar veel tijd in gaat zitten en soms zelfs een boete voor het een of ander.

Dusssss:  Ik ga vandaag de hele caravan poetsen, wit moet wit en chroom moet chroom, voor de ramen moeten gordijntjes zodat je niet naar binnen kan kijken en die enorme stapel manden en vuilniszakken ziet want dat is weer aanleiding om te controleren.

Tot nog toe zijn we vrijwel altijd  op de terugweg van Hongarije naar Nederland gecontroleerd dus we hebben goede hoop dat het deze keer op de heenweg niet gaat gebeuren.  Vorige keer ging het zo:

Dag mevrouw, heeft u papieren?   en Paspoort?
Zijn dat uw dieren op de achterbank?  Waar komt u vandaan?

Uh ja dat zijn de  poezen, we hebben een maand in ons vakantiehuis gezeten in Hongarije.

O.  Doet u dat vaak heen en weer naar Hongarije?

ja een paar keer per..

maand?    (ja sure een paar keer per maand naar Hongarije hahaha, waar zitten die man zijn hersenen??)

Nee meneer een paar keer per JAAR.

Heeft u wat aan te geven, iets gekocht?

Niets aan te geven meneer, wel sigaretten gekocht in Slovenië, kijk daar die sloffen.

Rookt u ook wat anders dan sigaretten mevrouw?   (wijzend op mijn pakje shag)

Ja ik rook ook wel shag meneer.

Marihuana?

Nee dank u meneer.    (San valt haast van zijn stoel)

grote stilte......  nou wilt u dan even de achterklep open doen dan kunnen we even kijken.,

Ja dat kan meneer, maar daar zitten 2 grote honden in..

We willen toch even kijken!

Goed, we doen de klep open, pakken de honden en de douane onderzoekt de bak.. niets bijzonders,  dus echt heeeeeeel erg sip taaien ze weer af.

Een andere keer vonden ze ons te zwaar beladen,  toen ik voorstelde dat ze dan maar 1 van de kinderen moesten meenemen konden ze ook al niet lachen.  Die keer kregen we geloof ik een boete maar mochten we doorrijden met het zelfde gewicht.

Nou, we gaan het merken, zondag, nog 3 dagen..

5 opmerkingen:

 1. Geplaatst door Piroska op 00:21 ? het is half 10 in de ochtend.. weird

  BeantwoordenVerwijderen
 2. piroska, dan moet je de tijd anders instellen, dan hoef je niet 'snachts aan je blog te werken terwijl het al ochtend is!!![hahaha]
  ik ga je volgen hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. nou het duurde even maar volgens mij is het gelukt! raar dat dat binnen je blog moet gebeuren en dat niet je laptoptijd overgenomen wordt.


   nah ik ben blij dat ik niet meer midden in de nacht hoef te posten :-)

   Verwijderen
 3. Ik zal voor je duimen voor bij de douane..gelukkig hebben wij naar Frankrijk er minder last van..niet vaker al 1 x per drie jaar! Groetjes, Jet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hee Jet! Je hebt nog een blogje zie ik, leuk! (nouja leuk, het was natuurlijk beter als het niet nodig was geweest) Ik ga hem doorlezen als we tot rust gekomen zijn in Hongarije.

  BeantwoordenVerwijderen