Totaal aantal pageviews

dinsdag 23 april 2013

In Paprikaland!

Nou we zijn er!

Om precies te zijn al een week, maar internet wilde niet meewerken.

De reis is goed verlopen, we hadden een ietwat volle/overbeladen auto en dito caravan en dat merkten we toch wel in de bergen,  de auto ging soms niet harder dan 60 km naar boven, maar naar beneden des te harder :-)  Hierom besloten we na onze overnachting in Passau maar een andere route te nemen naar Hongarije en de tunnels en bergen in Oostenrijk te mijden.

De andere route was 300km over de Hongaarse provinciale weg, (ipv normaal slechts 25 km, de rest is dan snelweg)   Deze route was prachtig, maar wat we even vergeten waren is dat er toch best vaak een stukje weg weg is in Hongarije, ofwel een enorm gat of kuil dus.  De caravan hotseflotste achter ons aan, en ik maakte mij ernstig zorgen om de 8 kippen die daar in hun mand zaten, die moesten toch op zijn minst hier een zware hoofdpijn aan overhouden, als het niet erger was.

Toch zijn we uiteindelijk zonder kleerscheuren in Polány aangekomen,, al bleek bij inspectie van de caravan dat er toch wel wat onderdelen afgerammeld waren, ai ai..  Ook waren zeker de helft van mijn zaailingen uit hun bakjes gestuiterd en op zijn kop terecht gekomen, alle kleintjes hebben het niet overleefd maar alle stekken en grotere planten gelukkig wel.. ook waren de labels door elkaar gehusseld zodat ik een aantal verrassingsplantjes heb, geen idee wat het is dus.

De kippen waren allemaal nog in goede staat en lopen nu heerlijk los in hun ren waar ze helemaal uit hun dak gaan van al het lekkere gras en beestjes.  Dízel moest 2 dagen lang binnen blijven om te wennen, hij was hier immers nog nooit geweest, maar nu loopt hij rond alsof hij hier al jaren woont, hij zet ook geen stap buiten de tuin.  Lies wel, die jaagt op het land en in de straat en is al 2x met een mol thuisgekomen, niet heel erg leuk, maar zo gaat het nu eenmaal, en wellicht scheelt het weer een hoop hopen in de tuin!

Omdat er hier tot 3 weken voor onze aankomst nog vol sneeuw lag is de natuur nog maar nauwelijks op gang gekomen, het gras is nog niet lang, de bomen hebben geen bladeren en nde druif is nog niet uitgelopen maar nu de temperaturen dagelijks ruim boven de 20 graden liggen zie je het snel gaan! Nu staat de peer, de kers, de appel en de perzik in bloei, prachig!   Binnenkort zal ik er fotoos van plaatsen, eerst de kabel van de camera nog vinden.  

We zitten nog in een mega-puinhoop dus het zal wel een weekje ofzo duren voor alles uitgepakt is.


4 opmerkingen:

 1. Ha die Piroska,
  Ik ga vanavond het stukje lezen.
  Ik moet nu aan het werk.
  Groetjes Conny.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een geluk dat de rit zo goed verlopen is.
  Was de caravan alleen als overdekte aanhanger bedoelt of wilde jullie hem daar nog voor extra slaapruimte gebruiken ???
  Heeft de douane nog moeilijk gedaan.
  Of konden jullie lekker doorrijden ???
  Succes bij de zoektocht naar de camerakabel.
  Groetjes,
  Conny.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We konden zo doorrijden Conny! echt geluk! De caravan was voornamelijk als aanhanger bedoeld en hier als opslagschuurtje. We hebben de schuur hier verbouwd tot woonkamer dus het gereedschap moet ergens anders in.

   Verwijderen
 3. Hai Piroska,

  Wat leuk dat je er weer bent! Fijn dat jullie reis goed is verlopen!
  Jammer van de zaailingen, grappig je verrassingsplantjes :-)

  Succes met uitpakken en alles een plekje geven! Idd snel die kabel vinden, ben benieuwd naar de foto's!

  Groetjes, Nancy

  BeantwoordenVerwijderen