Totaal aantal pageviews

vrijdag 29 maart 2013

Deze week mijn laatste werkweek, nog 1 ochtendje werken en het zit erop. Al mijn vaste  klanten heb ik nu afscheid van genomen, best raar, bij sommige kwam ik al 7 jaar of langer. Wel veel kadootjes en bloemen gekregen, dat dan weer wel! :-)

We gaan eerst een lang weekend met mijn jongste broer en familie genieten en uitrusten in Petten in de duinen. Even goed uitwaaien, veel wandelen en misschien lekker een vuurtje maken. Het wordt een fris paasweekend maar even eruit zijn is altijd lekker.

Na de Pasen mijn hele lijst afwerken met alles wat nog gedaan moet worden, vooral veel inpakken maar ook  Liesje nog laten steriliseren. Ze is op dit moment krols en haar zoontje van 6 maanden begint al aardig geïnteresseerd te raken. Nu wil zij er niets van weten gelukkig  en de (gecastreerde) kater Punci mag best wel op haar klimmen, wat hij ook 38 keer per dag doet, maar zodra haar zoon in de buurt is begint ze te schreeuwen, heel goed!  Maar voor ons is dit  wat minder, ze rennen zo hard door de kamer dat de kopjes van de tafel kletteren en alles onder de koffie en of wijn zit.

Hier een foto van de gerestaureerde wijnkelder:

We ontdekten nog een hele kleine lekkage bij de trap naar  beneden maar dat lossen we wel op als we aankomen.  De kelder gaat dienen als koelkast in de zomer, het is er behoorlijk fris, dus wijn, bier en fris kan er prima staan. Later komen er nog schappen langs de zijwanden en de achterkant en daar zullen dan alle groenten uit de tuin in geweckte vorm opgeslagen worden. Links en rechts naast de muurtjes op de voorgrond kunnen kratten gestapeld met daarin uien, witlof, aardappels en andere knollen dat blijft dan wel de hele winter goed.

2 opmerkingen:

 1. Via het moestuinforum hier gekomen, leuke berichten.
  Wat een gave onderneming, veel succes in Hongarije.
  Ideaal deze wijnkelder, mooie vorm ook.

  Groetjes, Nancy
  (Berry)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dankje Nancy! de kelder is ook wel een beetje onze trots :-)

  BeantwoordenVerwijderen