Totaal aantal pageviews

dinsdag 2 juli 2013

dagindeling

Voor de mensen die denken dat ik hier de hele dag met mijn bevallige bibs in de warme zon op een heerlijke ligstoel lig te bruinen... Nee dat is niet zo, hier mijn dagindeling, met vandaag als voorbeeld.

5.15 uur, opstaan, thee maken, warm aankleden want het is heel koud in de ochtend. Lekker aan de computer thee drinken, nieuws en weer bekijken.

6.00 uur, kippen verzorgen: nachthok open, korrels in bakje en vers water uit de put in de watercontainer. Even goed kijken of ze alle acht kwik en fief zijn.

6.30, nog een kopje thee bij de computer, 20 eieren keren in de broedmachine, water in de broedmachine aanvullen.

7.00, honden uitlaten achter op het land, dat scheelt weer drollen in de tuin, meteen daar de framboos, mais en doornloze braam controleren op ongedierte en onkruid weghalen. Op de terugweg in de tuin de moestuin controleren op omgewaaide of omgelopen (honden) tomatenplanten en of zonnebloemen. Deze meteen rechtzetten/ondersteunen met stokken.  Oogsten: peultjes, courgettes en worteltjes oogsten.

7.30, Oogst wassen en in water laten staan. Snel wat schilderen in huis want mijn tuinhulp komt, die heb ik voor een paar dagen ingehuurd ivm een gekneusde rib.

8.00, Hulp ontvangen, tuin en huis laten zien, zij gaat aan de gang in de tuin, ik ga verder schilderen

10.00,  Alle kersen die ik verzameld heb in de vriezer afgelopen week samen met de door de  hulp geplukte in een gistingsvat gooien. Op houtvuur water koken en eroverheen gieten, dan afsluiten met kaasdoek, mag een paar dagen wild gisten, dan verdere verwerking tot wijn.

11.00, courgettes en andijvie geoogst, van alletwee een kilo of 3 a 4. Alles samen gesneden, gewassen, geblancheerd en in porties in de vriezer gedaan.

12.00, kopje soep

13.00, rozen uitgegraven uit voortuin en elders geplant, was lastig want de grond is bikkelhard op het moment.

14.00, het wordt erg heet 30 graden, een lekker koud biertje gedeeld.

14.30, voorgezaaide boterbonen die nu al 5 cm hoog zijn in een stuk moestuin gezet, eerst dat stuk gewoeld en gehakt en van onkruid ontdaan.

15.00, druif gesnoeid, bodem eronder schoongemaakt en ontdaan van brandnetels.

15.30, Alle planten in bakken gewaterd.

16.00, de gisteren gemaakt morellenlimonadesiroop weer opgewarmd, flessen uitgekookt en daar in gedaan, 4 liter heerlijke siroop!

16.30-17.30, even liggen in de namiddagzon met een boek.

17.30, nog een stukje schilderen

18.00, kippen hun lekkertje gegeven, elke dag om 6 uur, vandaag was het oud geweekt brood en een beetje rijst. Honden eten en vers water, poezen hun lekkertje gegeven> dat is altijd een half blikje kattenvoer met zijn 3-en, hierdoor kunnen we elke avond om 18 uur zien of ze er nog wel allemaal zijn en of het goed met ze gaat.

18.30-19.00, alles buiten afgewassen. Veel pannen en trechters en zeven van de limonade, alle messen en planken en pannen van de groenten etc.

19.30 naar binnen, alles opruimen buiten, deuren en ramen dicht ivm muggen, soep weer opwarmen, tosti maken.

20.00 eten.. Veel te laat eigenlijk, normaal eet ik tussen 4 en 6, dat mag ook wel als je tegen 5 a 6 opstaat.

Na het eten nog een uurtje of misschien 2 soms zelfs 3 met een wijntje aan de computer en op tijd naar bed. Morgen weer een dag! :-)  Dusuh, weinig in de zon liggen, het is hard buffelen, vooral als je in je eentje bent en ook op zaterdag en zondag, maarruh, mij hoor je niet klagen hoor!  Heerlijk de hele dag buiten in de frisse lucht en het zonnetje, wat wil een mens nog meer ...
Geen opmerkingen:

Een reactie posten