Totaal aantal pageviews

donderdag 18 juli 2013

kuikens

Deze week zijn er 8 kuikens geboren!

Omdat onze kippen nog geen eieren leggen, kopen we onze eieren bij een eierboer aan de andere kant van het dorp. Hij heeft een enorm stuk land waar zijn kippen los lopen met ook een berg erbij waar je ze lekker op ziet scharrelen, dat leek ons een mooi adres voor lekkere scharreleieren.

Het gezin heeft prachtige kippen, net  als wij grote Brahma;s of anders een mix daarvan en dan in een hele andere kleurslag namelijk wit met zwart.  3 weken geleden heb  ik er 20 eieren gehaald om in de broedmachine te leggen, ik had dat apparaat gekocht maar nog nooit gebruikt dus leuk te proberen.

Iedere dag de eitjes draaien en na 18 dagen niets meer doen dan wachten, spannend!  Op de 19e dag  kon je de kuikens al horen piepen IN de eieren, heel bizar om mee te maken, en op de 20e dag begonnen de eieren uit te komen. Eerst 4 en de volgende dag nog 4, 8 in totaal, hele mooie beestjes!

In de broedmachine liggen nog enkele eieren die zeer waarschijnlijk niet uit gaan komen ze mogen nog 24 uur blijven dan gaan ze weg.  Nu was er 1 ei al 24 uur aangepikt, er zat een gaatje in maar er kwam niets uit. Merel is hier en heeft het voorzichtig gepeld. Dit mag eigenlijk niet omdat er meestal een zwak of ziek kuiken in zit maar wij konden het niet over ons hart verkrijgen om een piepend kuiken dat er niet uit kan komen gewoon te laten sterven. Dusssss Merel is aan het peuteren geslagen en zowaar!  Een inieminie nat kuikentje kwam eruit..  Hij ligt nu in de broedmachine lekker warm bij te komen en mag als hij blijft leven vanmiddag in de bench bij de anderen. In dat geval zal ik een foto maken van het kleine wonder :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten