Totaal aantal pageviews

maandag 19 september 2016

Mirakel

Even een tussentijds verhaaltje, later een update van de tuin en de oogst.


2 Dagen geleden zat ik met vrienden aan het einde van de dag in de tuin, onder een zeil wat we voor mijn verjaardag gespannen hadden omdat het zou regenen die dag. We waren aan het koken.
Opeens horen we 2 klappen op het dak en wat gekrabbel, het leek erop dat er een vogel tegen het dak gevlogen was en in de dakgoot gegleden was. Ik dacht, die krabbelt wel op en vliegt wel weer weg.

2 Minuten later hoor ik weer gekrabbel in de dakgoot, ik kijk omhoog en zie een kattenpootje uitsteken uit de goot. Ik vlieg de ladder op die er toevallig al staat en kom met een kitten van een paar weken naar beneden.  Helemaal verbijsterd hoe dat nu kan en het arme trillende beestje onder mijn trui opwarmend proberen we te achterhalen hoe het diertje in de goot terecht is gekomen.  Mijn visite gaat op zolder kijken met een zaklamp, maar er is niks te zien, dus we berusten ons in het feit dat er nu een katje extra is, niet onwelkom want 6 weken geleden overleed mijn lieve kater Dizel aan kattenaids, het is notabene zijn geboortedag als de kleine kat uit de hemel komt vallen!


Nog geen 10 minuten later horen we een klap op het zeil wat we als dakje gespannen hadden tegen de regen en er klettert iets een paar meter van het zeil op het terras, het "iets" moet van rechtsachter gekomen zijn met een enorme vaart anders was het niet op het terras bij de keukenvloer terecht  gekomen.  We gaan kijken en jahoor!  Nog een kitten!   Die was duidelijk door de lucht aangekomen en boven het zeil losgelaten.  Daar zaten we dan, met 2 kittens, we kwamen er met zijn vieren niet uit hoe dit gebeuren kon.  We gingen tegen beter weten weer naar zolder om te kijken of daar iets was, onmogelijk want de laatste kitten kwam uit de lucht en uit een richting waar geen zolder, huizen of bomen staan.  Het eerste kitten had kleefkruidbolletjes in haar vacht, een teken dat ze in de natuur geweest was en niet op een zolder was geboren.

Uiteindelijk zijn we maar gaan eten, het eten was klaar en de kittens hebben we in een bench in huis gezet.
Nog geen 5 minuten na het begin van het eten hoorden we een kleine mauw, ergens bij de buren leek het, we zijn met 3 man meteen gaan kijken met zaklampen maar konden niks vinden.
We besloten door te eten en na het eten verder te zoeken.
Na het eten kwam er weer een mauw, het bleek weer uit de dakgoot te komen!  Snel de ladder op en jahoor, nummer 3!

Goed, nu zit ik dus met 3 kittens hier in huis van een week of 6 oud, die letterlijk uit de lucht gevallen zijn. De enige verklaring is dat een uil ze te pakken heeft gehad en in eerste instantie 2 kittens bij zich had, de 1e en de laatste die we vonden in de dakgoot, ze heeft laten vallen en weer terug gegaan is om de andere op te halen, deze heeft hij gedropt op ons zeil.  De vraag die rijst is:  heeft hij dat expres of per ongeluk gedaan?  Alle verklaringen lijken even ongeloofwaardig.

Al met al, Blixa, Tetö en Poubelle beginnen al aardig bij te komen, ze zijn alledrie welkom ook al is hier geen nagel om je kont te krabben.


5 opmerkingen:

 1. Zeker een heel bizar verhaal en we missen de 3 kleintjes nu al om mee te knuffelen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bij jou komen dus de katten uit de lucht vallen. Bizar verhaal, fijn dat de katjes bij jou kunnen blijven.
  Wel gekke oogst! 😂

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha die Jo!

  Ja bizar verhaal he? Ze doen het goed, ik ben mama benoemd en ze liggen de hele dag op mijn benen en in mijn nek :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lijkt me heerlijk! 😊. Ze zijn ook erg mooi om te zien trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen