Totaal aantal pageviews

woensdag 13 juli 2016

De zelfvoorzienende loempia

Soms heb je van die avonden, dat je opeens ergens trek in hebt, heeeeel erge trek in hebt maar het is niet in huis en de winkels zijn ook dicht, iedereen kent dat wel.
Nou dat had ik dus anderhalf jaar geleden. Opeens had ik een onbedwingbare trek in loempia's!
Nu maakt het hier niet uit of de winkels open of dicht zijn, of het avond of ochtend is want loempia's kan je toch niet krijgen.

Dus wat doe je dan?

Ik kocht 3 biggetjes.


  En mestte ze vet.


 Vervolgens slachtte ik ze en maakte heerlijke gekookte/gerookte ham.Ik kocht kippen en wachtte met smart op de eieren, het duurde even want de scharminkels kwamen uit de legbatterij maar uiteindelijk had ik heusche  eieren!


Ik zaaide koolrabi, kool en worteltjes.


Liet mungboontjes groeien tot taugé.


Ik wachtte op een mooie haan  en slachtte die voor een lekkere kipfilet.


In het bos zocht ik judasoren (paddestoel) en droogde die voor later gebruik.

En toen, na anderhalf jaar fokken, kweken slachten en oogsten had ik, jawel, de loempia waar ik zo naar uitkeek. Hoe simpel kan het zijn?

En nu heb ik opeens zin in een kroket! :-)


Iets compleet anders:
De oplettende lezer heeft vast enkele weken geleden gemerkt dat er een nieuwe knop op mijn pagina is gekomen: rechtsboven de oranje knop.
Het zit zo, er was laatst iemand langs hier die heel graag een steentje wilde bijdragen aan mijn manier van leven en de kosten die dat met zich meebrengt, ze attendeerde mij op de mogelijkheid een knop op je blog te zetten zodat mensen die dat willen een bijdrage kunnen leveren. Ik kende het niet maar na enig zoeken heb ik hem toch gevonden. Dus voor alle mensen die net als mijn gast van enkele weken geleden graag willen helpen: je kunt kiezen uit het schenken van een zak kippenvoer, konijnenvoer of een baaltje hooi, of alle drie, 2 van de drie  of geen van drie, alles is mogelijk.

Volgende keer weer een verslag van de tuin waar de eerste tomaten en paprika's zich al aandienen.

2 opmerkingen:

  1. Ha Sonja Gelukt wat leuk je hebt een donate button of hoeheethet! Bij deze lieve troel een zakje konijnevoer ipv kop koffie of een biertje.
    Je schrijft goed zeg. Mag dat meer? Of een boek. Ajb.
    Lieve groet Eveline (Dhyan, 24/5/16)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gelukt ja! Het is binnen, geweldig, ook je tip hierover. hoop je snel weer te zien! x

    BeantwoordenVerwijderen