Totaal aantal pageviews

zondag 27 maart 2016

De wederopstanding van Piroska

Het is hem niet meer geworden afgelopen jaar hier met mijn blogje.  Het was een zeer bewogen  jaar, verhuizing, scheiding, ontsnappende honden, drukke varkens, vossen, marters, weggelopen eenden en een nieuwe liefde.

Ik ga verder waar ik nu ben, seizoen 2016, de wederopstanding van Piroska.

Vrolijk Pasen!


Het tuinseizoen begon hier weer in januari met het zaaien van de pepers, paprika's en aubergines, deze staan inmiddels als kleine plantjes naast de houtkachel onder een ledlamp en maken het goed.
Ook de tomaten zijn gezaaid op 1 maart en vrijwel allemaal opgekomen,  omdat ik weer eens niet goed kon kiezen zijn het toch nog 29 verschillende soorten geworden.   Daar is natuurlijk geen plek voor dus ik ben druk bezig om een extra moestuin aan te leggen en waar kan dat beter dan in de voormalige varkenswei.  Deze is al omheind, dus honden(poep)vrij, hij is geploegd en bemest door de varkens en ook meteen van brandnetelwortels en onkruid ontdaan, dat scheelt aanzienlijk veel werk!
Nu is het zaak de grond wat los te maken en gelevelde bedden te maken, zo hoop ik op 100m2 extra tuin. De oude moestuin zal vooral dienen voor de vaste planten als rabarber, aardbei en asperge en kruiden.  

Het is weer zomertijd!  Volgende week lijkt ook het zomerweer er aan te komen dus dan verhuizen we weer van binnen naar buiten tot oktober :-)

De plantjes in het aquarium onder de lamp.
Carolina Reaper, vorig jaar de heetste peper ter wereld.

Maarts viooltje
Bloeiende paarse dovenetel.
6 opmerkingen:

 1. Ha die Piroska,
  Wat fijn dat ik weer wat van je lees.
  Ik wens je een fijn seizoen toe.
  Groetjes Conny.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat fijn dat je weer iets geschreven hebt. Ik volg jouw blogs met veel plezier. Wat naar dat je zoveel te verwerken hebt gehad. Ik hoop dat 2016 vooral fijne dingen brengt. Ik ben jaloers op wat jij allemaal uit je moestuin haalt. Heel hartelijke groet, Heidi

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dankjewel Heidi.

  Het moet dit jaar nog blijken wat ik uit de moestuin ga halen maar ik heb goede hoop op een mooie opbrengst. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ojee...dat klinkt niet echt goed! Ga je daar nu helemaal alleen verder.! Wat een moed!!

  Leuk dat je weer een stukje geschreven hebt. Ik lees hier met ontzettend veel plezier!
  Hier in Nederland begint het tuinseizoen ook weer, ik heb al het een en ander gezaaid. En van de slaplanten die ik kocht(ze staan in de kas) hebben we al een paar keer kunnen eten. Lekker.
  Veel suc6 met je bezigheden.

  Groetjes Thea♥

  Doortjes Moestuin

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dankje wel Thea! Leuk dat je al van je sla gegeten hebt! Ik wacht nog op het eerste kropje maar die komt er snel aan.

  BeantwoordenVerwijderen