Totaal aantal pageviews

donderdag 6 februari 2014

Ik wil zon!

Zit ik telkens iedereen die vraagt naar het weer in Hongarije te vertellen dat het hier altijd mooi weer is en dat zelfs in de winter ook al is het koud de zon schijnt...blijkt daar dit jaar helemaal niets van waar te zijn!

Ik heb geteld, vanaf 1 november tot nu zijn er welgeteld 3 dagen geweest dat de zon scheen, de hele dag bedoel ik, of een substantieel deel van de dag. Dat is dus bar weinig en ook totaal niet normaal voor hier.

Inmiddels begin ik een beetje een vitamine D gebrek op te bouwen,  daar had ik in Nederland al snel last van maar dat het nu dit jaar hier ook zo is, bah!  We hebben ook een piepklein beetje pech, gisteren bijvoorbeeld scheen in heel Hongarije de zon uitbundig, behalve net dit stukje waar wij zitten,  volgens de weersvoorspelling ziet het er ook niet uit alsof we de komende weken zon gaan krijgen. Nouja, we overleven het wel weer en ik haal mijn vitaminen nu maar uit een flesje.. :-)  maar leuk is anders.

Het is inmiddels wel gaan dooien, elke dag vallen er flinke lawines met sneeuw van het dak, we moeten echt opletten dat we daar niet juist onder staan want dan krijg je een flinke lading in je nek. De sneeuw is nog niet  helemaal weg maar het zal niet lang meer duren. Ik ben erg benieuwd hoe het met de planten onder de sneeuw gaat, ze zijn in elk geval prima beschermd geweest tegen de strenge vorst dus ik vermoed dat we weinig schade hebben.

Ergens hebben we de hoop dat dit de winter was voor dit jaar en dat we nu langzaamaan lente gaan krijgen. Niet helemaal realistisch om te denken begin februari, maar op een of ander manier denken we toch dat er niet veel kou meer komt.

In huis staat de vensterbank inmiddels al helemaal vol met zaailingen en ook de broedmachine ligt vol eieren, rond 20 februari verwachten we dat ze uitkomen, als dat geen start van de lente is! :-)

Alsnog zou het qua houtvoorraad niet erg zijn als er nog meer kou komt, we hebben nog niet eens de helft van ons hout verstookt, heel fijn!

We eten nog steeds uit eigen tuin, al komt alles uit diepvries en weckpot, de voorraad lijkt onuitputtelijk, dat hebben we goed gedaan afgelopen jaar. We zijn er natuurlijk nog niet want voor we weer kunnen oogsten is het mei of juni maar tot nog toe gaat het geweldig met ons eten. Helaas waren deze week wel onze aardappels op dus hebben we die moeten kopen. Voor volgend jaar staan er 2x zoveel aardappels op het programma dus dan moeten we een stuk verder komen.

Nog een paar dagen wachten tot de sneeuw weg is en de grond ontdooid, dan gaan we weer lekker in de tuin werken,

Nu alleen nog een zonnetje.. :-)

3 opmerkingen:

 1. wat goed zeg dat je zolang met de groente uit tuin kan doen! ik ben daar nog steeds een weg aan in het vinden:)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb je toegevoegd aan mijn bloglijst op mijn site, is dat oke?

  groetjes Annemiek http://fruittuin.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja het is ook niet heel erg gevarieerd hier hoor Denise, maar wel leuk dat het al aardig lukt.

  Annemieke ja hartstikke leuk ! Dankje!

  BeantwoordenVerwijderen