Totaal aantal pageviews

vrijdag 6 december 2013

Een dag uit het leven….

Vandaag stond er flink wat op het programma, dwz op het programma buiten de deur, ofwel buiten het hek. Normaal spelen al onze bezigheden zich binnen het hek af maar vandaag moest er een pakketje met  de post, wat kleine boodschapjes gedaan en 20 liter spuitwater geregeld. Dus ik ben maar vroeg begonnen:

Eerst een geel lint aan het hek gebonden, daarna een boodschappentas aan de linkerpaal van het klaphek gehangen en een groen-rood bordje aan de rechter paal.

Het was stralend weer dus ik ben lekker in de tuinstoel mijn ontbijtje gaan eten: een tosti kaas met sambal.  Het duurde niet lang voordat ik de postbode voor de deur hoorde : TATA TA..TATATATAAAA!!!  Ik sprong op, het was inderdaad de postbode, en rende op mijn klompen met mijn postpakje naar het hek, gaf het pakje af en betaalde. Terug bij het hek pakte ik het groen-rode bordje en legde het binnen om vervolgens weer in mijn tuinstoel neer te strijken.

Het duurde wel even, ik denk anderhalf uur, voordat ik een  Für Elise riedeltje voor de deur hoorde, ik sprong weer op en jahoor, de waterman!  Ik rende wederom op mijn klompen naar het hek met in mijn zak mijn portemonnee, rekende het water af bij het hek en legde het gele lint binnen..pff op naar de volgende klus.

Deze keer duurde het echt lang, ik was al haast in slaap gevallen in mijn tuinstoel en voelde de zon al branden in mijn gezicht, nevermind, dit soort dingen neem ik gewoon op de koop toe. Maarrrr jawel, na nog eens 2 uur hoorde ik het deuntje van de rijdende winkel, ik was al haast in slaap gevallen, sprong op, maar het bleek dat mijn klompen tijdens het doezelen van mijn voeten waren gevallen, dus op mijn sokken rende ik naar het hek. JAH!! de rijdende winkel!  Ik griste de boodschappentas van de linkerpaal van het klaphekje en liep daar het busje. Ik kocht 2 broden en 2 liter wijn.  Terug op het land deed ik het klaphekje op slot, bracht het brood naar binnen, pakte een glas en liep naar mijn ligstoel in de zon.   Even een wijntje, dat heb ik wel verdiend na deze drukke dag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten