Totaal aantal pageviews

maandag 2 april 2012

Werk in uitvoering

Tja en wat we allemaal nog moeten doen voor volgend voorjaar:

Schuur ombouwen tot woonkamer, beton ligt er al in maar de wanden moeten afgesmeerd, er moet een deur komen naar de keuken/origenele woonhuis. Een glazen pui moet geplaatst worden in de achtergevel. 2 buitendeuren moeten gemaakt en aangebracht.  Op de vloer moeten tegels komen en dan willen we nog graag op de lange gevel 2 mooie boog-ramen. Als dit alles erin zit is de woonkamer klaar.

Dan willen we nog kippen gaan houden, hierover later meer, maar die beestjes moeten een vos- en ander roofdier-vrij nachtverblijf hebben. Dus een mooi ruim kippenhok moet gebouwd. Een stuk van de tuin moet afgezet worden met gaas met een opengaand hekje erin zodat de kipjes kunnen scharrelen. Dit hebben we voor de zomer gepland.

De wijnkelder:  en prachtig onder onze voortuin gelegen gemetselde gewelvenkelder, alleen is de entree ingestort en de trap vergaan. Om deze kelder als opslag te gaan gebruiken moet er een betonnen vloertje ingestort (momenteel zit er een dassenhol, erg mooi maar niet fijn voor je opslag)..  De trap moet vernieuwd en er moet electra komen zodat je ook kan zien wat je pakt.

Het dak van het woonhuis moet geheel vervangen, dwz, de balken zijn goed maar de pannen en panlatten moeten allen vervangen worden, een flinke klus en we hopen dat San dat in juni kan gaan doen.

De huidige slaapkamer heeft een dunne slechte betonvloer, deze moet opgehoogd worden en betegeld. Deze kamer wordt boekenkamer en logeerkamer, de uiteindelijke slaapkamer komt op de 1e verdieping en moet nog geheel gemaakt worden inclusief trapje vanuit de woonkamer.

De woonkamer -to -be moet een mooie kachel krijgen, eigelijk willen we graag zelf een lemen finoven bouwen maar of we daar de tijd voor kunnen vinden moet nog blijken..  We zouden ook eerst kunnen beginnen met een gewone houtkachel, daar hebben we er al een stuk of 3 van, en later pas over het zelf bouwen van een finoven gaan nadenken, hoe dan ook, er moet een schoorsteen komen in de schuur en dat zal nog lastig worden> er lopen veel balken door het plafond op de plek waar wij de finoven later willen hebben.

Dit is zo ongeveer alles, behalve wat schilderwerk, dat er moet gebeuren en we gaan nog 3 vakanties naar Hongarije voor we overgaan. We hopen dat we alles voor elkaar gaan krijgen en anders zullen bepaalde dingen wellicht maar opgeschoven moeten worden..

1 opmerking: