Totaal aantal pageviews

maandag 15 december 2014

En dan nu, na een half jaar , mijn volgende berichtje.

Om kort samen te vatten, we hadden een kut-jaar;  Er viel verschrikkelijk veel regen, niet zo maar een beetje maar elke 2a 3 dagen een enorme hoeveelheid.  Het was zoveel dat ons achterland wel 8 x overstroomd is, tegen 1x de afgelopen 8 jaar. En dan heb ik het niet over zomaar overstromen maar over 50cm water op het land gedurende lange periode.

De moestuin is verrot dit jaar, alle tomaten en aardappels hadden schimmel, de rest van de planten was niet wat het moest zijn.  Echt 1 drama, nevermind, zo gaat het soms, maar we hebben dus maar heel weinig kunnen oogsten.

We hadden onze zinnen gezet op het al een paar jaar leegstaande huis van de buren... hun land lijkt iets hoger te liggen dan het onze dus dat kan in geval van een nat jaar precies DAT verschil geven. Nouja, hun vraagprijs was zo absurd hoog ( 25.000 eu voor het huis en de tuin) dat we daar niet serieus op in konden gaan. Na wat heen en weer gekonkel zakten ze naar 19.000 eu maar dat was voor ons nog veel te veel om op te brengen.

Een paar weken later hoorden we via de andere buren dat er nog een huisje te koop staat. Het huisje ligt op nog geen 100m bij ons vandaan, erg gunstig dus en vooral, wat voor ons erg van belang is, het ligt een tiental meter hoger dus geen last van water en slakken. !  

We gingen er meteen op af, vraagprijs was 8500 eu dus al een stuk beter.
Het huisje bleek prachtig, wel oud en verwaarloosd maar met potentie, mooi droog en hoog gelegen.
We boden voor de gein 4800 eu en zowaar, de eigenaar ging meteen akkoord!  Oei, we hadden dus opeens  een huis voor nog geen 5000eu!!

Het was even schrikken, ,  we hadden dit zelf ook niet verwacht maar al met al hebben we dus een 2e huis gekocht.... het kon net met onze spaarcentjes.

Omdat het 24/7 op elkaars lip mij niet helemaal bevalt, het is immers echt anders dan in Nederland waar je immers een baan hebt van 4, 6 ,of 8 uur per dag, hebben we besloten dat dit huisje een beetje van mij is. Ik richt het in,knap het op en doe mijn ding daar. Sander doet de grote dingen als waterleiding, dakreparatie etc. Maar verder is het mijn projectje. Het leuke is dat er ook een mooie logeerkamer is, dus familie en vrienden kunnen makkelijk komen logeren. We houden het in originele steil en kunnen het ook gaan verhuren. Voor die nog geen 5000 eu die we erin geïnvesteerd hebben kunnen we er heel wat weer uit halen.

Als ik alles heb opgeruimd volgen er fotoos, het is nu een beetje te vies en te veel troep om op de foto te zetten,  over een week of 2 volgt er meer.


2 opmerkingen:

 1. Jammer van de slechte zomer. Maar er komt al weer een nieuwe aan.
  Leuk zeg, een tweede huis. Ik ben heel nieuwsgierig naar de foto's. Misschien snel en update?

  Alvast de beste wensen voor 2015.

  Groetjes Thea

  Doortjes Moestuin

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dankjewel, jij ook de beste wensen voor het nieuwe jaar, en ja, er volgt snel een update MET fotoos.

  BeantwoordenVerwijderen