Totaal aantal pageviews

dinsdag 8 oktober 2013

Internet

We hadden de hoop al bijna opgegeven, maar sinds deze week hebben we vast internet!

Eindelijk onbeperkt internetten met een goede snelheid voor een vaste prijs, iets wat in Nederland doodgewoon is maar hier op het platteland haast onmogelijk leek.

Omdat we in een dalletje wonen en hier geen kabel en telefoon is leek de enige optie een simkaart in een dongle die verbonden is aan een antenne op het dak.  Het werkte. Maar daar is dan ook alles mee gezegd want de verbinding lukte alleen als de dongle op een steen op tafel lag en als niemand die ook maar voor een mm verplaatste, wat heel lastig is met 4 katten in huis.  Ook moesten we iedere maand meerdere keren nieuw bel tegoed kopen afhankelijk van de hoeveelheid foto's die we bekeken op internet en de hoeveelheid foto's die we uploaden.  Soms was het te goed al na 6 dagen op en moest er weer bijgekocht, maar owee als we bijvoorbeeld op de 18e van de maand een G bijkochten dan waren we de pineut, want op de 20e van iedere maand verviel ons tegoed en waren we alles wat er nog over was in 1 klap kwijt, een leuk trucje van Vodafone. Dan heb ik het nog niet over de snelheid gehad, of eerder de traagheid van de verbinding. Een foto op een site zetten en dan had ik hem al 5x verkleind, kon zo 20 minuten duren, en dan nog stond hij er na 20 minuten niet altijd op want als de verbinding tussendoor uitviel kon je weer opnieuw beginnen. Om deze reden is dit blogje ook al enige tijd niet meer beschreven want ik had daar simpelweg de tijd niet voor en bovendien werd ik er ook totaal niet blij van.

Nu, na bij meerdere providers langs te zijn geweest die geen van allen dekking in dit gebied bleken te hebben ging Sander bij kennissen verderop langs om te vragen hoe zij dat hebben geregeld. Het bleek niet ingewikkeld: 1 belletje en een paar uur later stonden er 2 mannen op de stoep die uitgebreide metingen gingen verrichten en zowaar, na een spannend kwartier:  Ja het is mogelijk! Jullie hebben ontvangst hier!  Het idee is simpel: op een hoog punt in het dorp staat een mega-ontvanger/zender op een dak. Ieder die internet wil krijgt een ontvanger op zijn huis die op die  zender gericht staat en communiceren deze 2 met elkaar dan heb je internet.  Punt is wel dat er niet een boom of iets anders in de weg moet staan dus het is niet voor iedereen weggelegd, maar bij ons werkt het.

De mannen zijn een paar uur bezig geweest met het installeren en ophangen van de ontvanger aan de gevel, trekken van de bekabeling en zowaar ook het aansluiten van onze uit Nederland meegebrachte router waardoor we dus zelfs Wifi hebben en met zijn twee tegelijkertijd kunnen internetten.  Pas toen het donker was gingen de mannen weer naar huis en lieten ons zeer gelukkig achter.

En dat allemaal op zondagavond.


2 opmerkingen:

 1. Wow, goed nieuws hee! :)
  Dan komen we jullie weer wat vaker op de site tegen.

  Liefs,
  Heksenboot

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jazeker! Wij konden hem al vanaf de zomer niet meer laden maar dat moet nu gaan lukken :-)

  BeantwoordenVerwijderen